https://kellukas7.wixsite.com/kellyrphotography

fredag 9. desember 2016

Jul






Heldagsprøve i media fag. Tema: Høytider
Jeg ville ta julebilder, siden det er den fineste høytiden i året. Med bildene jeg tok, ville jeg at du som ser på de bildene får julestemning. Jeg har brukt vanlig Nikon D3300 kamera. Jeg har ikke brukt noen reflektor, blitz eller noen ting. Bare naturlig lys i alle bildene, og ganske høy ISO. Det er 3 farger som går gjennom nesten alle bildene: Grønn, Rød og Gul. Med rød og grønn ville jeg skape kontrast. Hoved objektene på bildene er i det gylne snitt eller akkurat i midten. Det er gjentakelser på bildene: Sirkler. Jeg har brukt gul lys i alle bildene fordi jeg syntes at varm lys gjør sånn at du får er koselig følelse og jeg liker det.
Ting jeg kunne ha gjort bedre er: den bilde med en kule ting- jeg hadde byttet ut den med en kule som er rød eller gul, det hadde vært mer kontrast i bilder. Det ble litt for rotete nå som jeg så på bildet, og kanskje jobbet bedre med lys i dette bildet også. Jeg skulle også ha redigert den siste bilde hvor det er bare en nisse, litt mørkere, fordi det er litt for lyst for å passe sammen med ande mine bilder her.
Stort sett er jeg veldig fornøyd med bildene mine og tilbakemelding som jeg fikk fra lærere.

onsdag 30. november 2016

Portretter med forskjellige bakgrunner




Vi fikk en oppgave fra fotograf Jonas Ingstad for å gå ut og ta portrett bilder med forskjellige bakgrunn. Jeg valgte å redigere bildene inn i svart-hvitt fordi jeg syntes at det passet bedre enn med farger. Jeg er fordøyd med bildene og syntes at de passer sammen. :)
Jeg har brukt Aina Eriksen som modell. https://ainaaaae.blogspot.no/

Komposisjonsprinsipper


Bilde 1: DET DOMINANTE ØYE
Jeg satt hun sånn ca i midten av bildet, og jeg ba hun å se på kamera. Først tenkte jeg å bruke den bilde til komposisjon nr 6:’’ Fill the Frame’’, men jeg syntes at den fungerte bedre med komposisjon nr 7: ‘’Center Dominant Eye’’.


BILDE 2: NATURLIG RAMME

I denne bilden her jeg jeg prøvd å få fram komposisjonsprinsipp nr 4: ‘’Framing’’.
Jeg redigerte den til svart & hvitt fordi jeg syntes at det ser finere ut sånn og det skaper mer følelser.


 BILDE 3: FILL THE FRAME (nr.6)
Her har jeg plassert modellen ca. i midten av bildet. Øyene hans er i det gylne snitt. Jeg syntes at øyene og bakgrunnen passer veldig fint sammen.

 BILDE 4: LEDENDE LINJER
I dette bildet har jeg prøvd å få fram prinsippet nr 2: ‘’Leading Lines’’.
Jeg satt han ca. i midten av veien og prøvde å få alle linjene lede til han.


BILDE 5: DET GYLNE SNITT
Jeg plasserte hun på en stor stein, og tok bilde av at hun, landskapet og steinen er i det gylne snitt. (prinsippet nr. 1: ‘’Rule of thirds’’)

Portrett





torsdag 28. april 2016

Informasjonskampanje

To uker siden fikk vi en oppgave for å lage informasjonskampanje. Alle kunne velge selv temaet. Jeg valgte å lage informasjonskampanje mot røyk. Tanken var å lage en kort video, men det ble litt komplisert, så jeg lagde plakaten. Målgruppen som jeg prøver å treffe er folk som røyker, eller har tenkt å gjøre det. Bildet har jeg tatt selv. Jeg prøvde å få med at den røyken er som siste røyken som noen tar da..  Teksten som jeg skrev er fakta og jeg prøvde å få fram at det er skadelig og at det er faktisk dødelig. Kampanje er laget for Helsedirektoratet.

fredag 5. februar 2016

ROLL

Jeg har tatt bilder av Aina (beina) som står midt på gangen og beveger seg litt til høyre på hvert bilde, for å få GIF-en å se ut som ho ''går'' i sirkel..  Har lastet bildene over til photoshop og laget GIF...  Bra er det at jeg klarte å lage GIF og at jeg fikk bildene å gå rundt (i Roll).. :D  Jeg har lært å bruke mer Photoshop for eksempel, jeg kunne ikke lage GIF bildene før.. :)

fredag 15. januar 2016

Infografikk

Fordøyelsessystemet




Vi måtte lage infografikk av Fordøyelsessystemet. Jeg tegna alt en og en i Adobe Illustrator. Prøvde å gjennomføre fargene. Jeg ville også gjøre noe anneledes, så jeg skrev alt på Engelsk. Jeg hadde gitt meg selv en 4. Fordi jeg vet at jeg kunne ha gjort bedre, men jeg har ikke gjort dette før så jeg er fornøyd.Jeg lærte å bruke mer Illustrator.